12 porad dla osób które kochają spędzać czas w kuchni

kuchnia porady

1. Przyprawy korzenne należy przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu, nie nad piecem. Wilgotność, światło i ciepło powodują utratę smaku ziół i przypraw.

2. Im mniejszy artykuł, tym wyższa temperatura pieczenia. Na przykład, pieczę mini czekoladowe ciasteczka typu chip-toffee w temperaturze 260 st. °C przez zaledwie 4 minuty. Doskonały rezultat końcowy.

3. Zawsze produkuj duże ilości i zamrażaj w plastikowych workach. W ten sposób, gdy chcesz zrobić zupę lub gotować, możesz po prostu wyjąć torbę z zamrażarki.

4. Makaron gotuj mniej niż podano w instrukcji opakowania o 1 minutę, a resztę gotuj na patelni z sosem.

5. Przy siekaniu ziół, dodaj na deskę do krojenia odrobinę soli, aby zioła nie leciały wokół.

6. Aby uzyskać najlepsze rezultaty podczas pieczenia, pozostaw na noc masło i jajka w temperaturze pokojowej.

7. Aby uzyskać robienie posiłku w ciągu tygodnia, zachowaj i zamroź resztki sosów z poprzednich posiłków w kostkach lodu. Kostki można podgrzać na patelni, gdy potrzebujesz szybkiego sosu.

8. Kwasowość, sól i chrzan wydobywają pełne smaki w żywności.

9. Zamiast umieszczać kurczaka na stelażu do pieczenia, kroimy grube plastry cebuli, kładziemy je na natłuszczonej patelni, a następnie umieszczamy kurczaka na wierzchu. Cebula wchłonie soki z kurczaka. Po upieczeniu, niech kurczak odpocznie, przygotowując sos z cebulą, dodając trochę wody lub patelni do garnka i gotując przez około 3 minuty na dużym ogniu.

10. Aby zrobić wspaniałą kanapkę, rozprowadź majonez z kąta narożnika na chleb. Każdy kęs powinien być smakowity.

11. Jeśli potrzebujesz więcej oleju w patelni podczas smażenia, dodaj go w strumieniu wzdłuż brzegów patelni, tak aby olej dotarł do gotowanego produktu i był podgrzewany.

12. Po pracy z czosnkiem przetrzyj ręce energicznie na zlewozmywaku ze stali nierdzewnej przez 30 sekund, a następnie umyj je. Usuwa on zapach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *